Výdejní místo ve Vrchlabí

Nákupní košík

V košíku nemáte žádné zboží.

Jaké vybrat maso?

Abyste mohli u sporáku zazářit, připravili jsme pro vás  

praktického pomocníka.

Líčka

Jsou žvýkacími svaly skotu. Tento sval je nejvíce namáhaným svalem vůbec. Je libový, ale obsahuje vysoký podíl vazivových tkání. Výborné na dušení

Krk

Je prorostlé a svalovité maso. Je vhodné pro delší tepelné zpracování, jako je dušení, vaření i pečení, na guláš, výborné je z něho trhané hovězí maso. 

Podplečí

Jemné, mírně mramorované maso. Vhodné na pečení, dušení i grilování.

Hrudí

Jedná se o dobře prorostlé a velice chutné maso s větším obsahem vaziva. Vhodné na pomalé pečení či vaření. 

Vysoký roštěnec - Ribeye steak

Je jemné, tukem prorostlé maso, které je skvěle šťavnaté. Vysoký roštěnec je hned po svíčkové nejměkčí část hovězího. Vhodné na steaky či pomalé pečení. 

 

Veverka - Hanger Steak

Dlouhý a houževnatý, pásově tvarovaný, plochý kus masa, někdy se veverka nazývá "řeznická panenka". Peče se na grilu nebo na pánvi. 

Žebra

Vhodné na silný hovězí vývar. Hodí se i k pozvolnému pečení a dušení, vrchní libový plátek z vyzrálého řezu lze využít na minutky. 

 

Falešná svíčková pérko - Chuck tender steak

Vhodné nejen k dušení a pečení, ale také k pošírování, lze naložit také do marinády a upéct vcelku, vhodné na špikování. Malé libové steaky na způsob medailonků, na rychlé opékání. 

Loupaná plec - Top-blade steak

Velmi chutný libový kus masa. Obsahuje velké množství kolagenu. Steak se porcuje ze střední části plece. Top-blade steak je tak po úpravě měkký a šťavnatý. 

Kližka

Jedná se o značně namáhané svalstvo nohou skotu, proto je značně šlachovité a klihovité. Nejtypičtější a nejlepší maso na výborný guláš nebo, ragú, trhané maso. Díky tuhému kolagenu se nehodí k rychlým úpravám. 

Ossobuco

Je kližka s kostí. Perfektní k pečení nebo grilování. Šťavnatá morková kost dodává masu hutnou a chutnou hovězí šťávu. 

 

Nízký roštěnec - Striploin steak

Nízký roštěnec je libovější než vysoký. Na grilu na steaky jsou oba roštěnce vynikající. Skvělé maso také na roastbeef

 

Pravá svíčková - Tenderloin steak

Má jemná vlákna a steak je velmi křehký. Absolutně nejlibovější maso s minimálním obsahem povrchového tuku i mramorováním. Vhodné na steaky. 

Oponka

Je sval, který drží bránici skotu, neustále pracuje – při každém nádechu i výdechu. Je to jeden z nejdelších, nejužších, nejtenčích kusů masa. Kombinace šťavnatosti a výrazné železité chuti.

Pupek steak - Flank steak

Kus, který se vyřezává ze spodní části pupku. Vhodný na pečení, grilování. Flank steak má intenzivní lahodnou chuť. 

Pupek

Plochý sval s dlouhými hrubšími vlákny, má bohaté vnitřní tukové krytí. Vhodný na pečení, na rolády

Květová špička - Rump steak

Nejlepší část zadního hovězího. Velice jemné maso, které najdete v horní části kýty, upravit lze téměř jakkoli. 

Ořech - Thick flank steak

Libové a kvalitní hovězí maso z nejvyšší části zadní kýty. Libový skvělý steak. 

Holubička

Kousek zadní kýty. Vhodné na steaky i pečení vcelku. Na minutky - orestované na nudličky. 

Picanha - Špička květové špičky

Vrchní část hovězí zadní kýty i s tukovým krytím. Doporučuje se grilovat nebo péct. Zpravidla v celku a poté krájet na plátky. 

Zadní

Sem patří maso z kýty a plece. Maso je tvořeno většími svaly, které jsou charakteristické svojí libovostí. Hodí se na pečení v celku, na dušení, můžete z něj klidně vyrábět rolády a používat i k omáčkám. 

Falešná svíčková - Tip steak

Hladký, pravidelný kus masa ze zadní kýty. Vhodné na ptáčky, tatarák. 

Oháňka

Namáhaný sval s krátkými vlákny. Je vhodná na polévku (silný vývar), na vaření nebo do ragú.

Přední

Je tvořeno zejména menšími svaly, které v bohaté míře obsahuje vazivo a je tučnější. Výborné na omáčky.

Diamant - Diamond steak

Špička hovězí plece. Vhodný k přípravě steaků, tatarského bifteku, na grilování. 

Hovězí zadní steak

Vhodné na klasicky připravované steaky. Připravujeme z něho také extra vyzrálý SPECIÁL steak.  

Kostky na guláš

Skvělé přední hovězí maso připravené na kostky na ten nejlepší guláš. 


Při objednání do 18 h si můžete
nákup vyzvednout už druhý den od 9 h

Nakupovat můžete
až týden dopředu

Tipy na přípravu našich produktů

Bezkontaktní vyzvednutí v chladícím
boxu ve Vrchlabí. Denně 9–21 h

Přihlášení zavřít